Instrukcje i komunikaty Zakładu Zaopatrzenia....
- TAK
-
Instrukcje i komunikaty Zakładu Zaopatrzenia. Punkty rozdziału żywności w ciągu 14 dni od chwili otrzymania żywności lub drewna winny były złożyć w hurtowni żywności lub w Komisji Opałowej raporty wraz z arkuszami zbiorczymi kuponów. Przykładowe ceny: sól biała - 0.8 zł za kg, marmolada - 4.60 zł za kg, cukier - 3 zł za kg, proszek do prania - 0.75 za paczkę 250 gr, mydło - 0.6 za szt., kapusta kwaszona - 2.80 zł za 1 kg, sacharyna - 1 zł za pudełko 100 szt., zapałki - 0.15 zł za pudełko 48 szt., jajka - o.40 zł za szt., buraki - 3.60 zł zł kg, kawa zbożowa - 7 zł za kg, chleb - 0.60 zł za kg.
- marzec 41
- lipiec 41r.
- w getcie
- administracyjne, gospodarcze, społeczne
- ceny, gospodarka, Judenrat
-
Powiązane źródła:
-
Dokumenty z Archiwum Ringelbluma, cz. I
- 1080
-
Powiązani ludzie:
-
Gomoliński
J.
Vice - dyrektor Zakładu Zaopatrywania ---- maj 1941r.
-
Mławski
Rafał
Właściciel firmy przy Ciepłej 28, która pośredniczyła w rozdziale żywności między Gminą a sklepami.
-
Grasberg
H.
Vice-przewodniczący Zakładu Zaopatrywania (marzec 41).
-
Drybiński
I.
Vice - dyrektor Zakładu Zaopatrywania. marzec - lipiec 41r.
-
Gomoliński
J.